Opinie o książce "Kodeks wygranych. X przykazań człowieka sukcesu"

6
(87%)
5
(8%)
4
(0%)
3
(3%)
2
(0%)
1
(3%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 38)
Średnia ocen: 5.5

Kodeks wygranych. X przykazań człowieka sukcesu:

Ocena : 6 Ocena książki 2014-01-27

Maciek

W pierwszej polowie dwudziestego wieku by Napoleon Hill i jego wspaniale "Prawa Sukcesu" , teraz mamy Krzysztofa Krola i jego "Kodeks Wygranych" ! Swietna ksiazka w porownaniu z wiekszoscia prac gwiazd "Sekretu". Jesli ktos lubi tylko duzo czytac polecam Joe Vitalle'a , natomiast czytac i przekladac na sytuacje zyciowe , od tego mamy krzysztofa Krola!

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-14

Sławomir Jaszczuk

WOW! Dostałem książkę od siostry, która kupiła ją na szkoleniu Krzysztofa. Przeczytałem 2 rozdziały na razie i jeśli reszta jest tak samo dobra, to naprawdę wkrótce zmieni się moje życie nie do poznania. Dzięki Krzyśku!

Ocena : 6 Ocena książki 2012-11-07

Marta Brodowska, wizażystka,kosmetyczka

Witam serdecznie, Lekkość i optymizm z jaką czyta się tę książkę jest niesamowity! Nie chciałam szybko przeczytać tej książki tylko za każdym razem delektowałam się każdym zdaniem, przesłaniem, ćwiczeniem, historią, wiedzą Krzyśka :), z każdym wersem zatrzymywałam się i rozkminiałam, to jest ważne żeby nie lecieć strona po stronie bez żadnych rozmyśleń i refleksji, ale to jest w sumie nie możliwe bo jest tak zajebiście napisana i tak ciekawa, że każdy kto interesuję się tematyką jeszcze nie jeden raz wróci do niej. Autor nie mydli oczu co jest ważne, tylko przechodzi do merytoryki, książka oparta na empiryzmie a nie ściemie.;p Płyta DVD z 4 godzinnym szkoleniem która jest załączona do książki to kolejny plus! Szkolenie i książka przedstawione na luzie z humorem bez włażenia w 4 litery, ten wybitny trener ma naprawdę dar i co ważne nie jest egoistą tylko dzieli się ta niezwykłą wiedzą z odbiorcą i kursantami. Teraz czas na szkolenie u Pana Krzysztofa:) POLECAM NA MAXA TĄ KSIĄŻKĘ! JAK JESTEŚ CZŁOWIEKIEM KTÓRY MIERZY WYŻEJ I NIE CHCE TKWIĆ W MARTWYM PUNKCIE TYLKO SIĘ ROZWIJAĆ I UŻYĆ SWEGO POTENCJAŁU TO KONIECZNIE MUSISZ JĄ PRZECZYTAĆ! i pamiętaj ''Nie ważne co spotka Cię w życiu, ważne co Ty z tym zrobisz:)'' pozdrawiam! ukłon dla Pana Krzyśka i Bardzo mu dziękuje że jest;)

Ocena : 6 Ocena książki 2012-02-01

bez podpisu

witam książka rewelacja wiele czytałem z tego typu ale ta jest interesująca prosta do zrozumienia i wierzę że dużo osób zmieni się po jej przeczytaniu nareszcie ktoś to zrobił gratulacje krzysiek pozdrawiam

Ocena : 6 Ocena książki 2011-11-02

Sławek

Totalna rewelacja! Książka otwiera oczy na świat nieskończonych możliwości. roznieca w człowieku wiarę w siebie i pewność swojego potencjału! Totalnie polecam wszystkim, którzy chcą w życiu osiągnąć niebywały sukces!

Ocena : 6 Ocena książki 2012-03-19

bez podpisu

Świetna książka - bardzo ładnie wydana. Znakomicie nadaje się na prezent!

Ocena : 6 Ocena książki 2012-05-07

bez podpisu

Świetna książka. Niszczy wszystkie dotychczasowe "śmieciowe" filozofie życiowe, idealnie nadaje się dla kogoś kto albo nie ma pomysłu na życie ,albo czuje że chce więcej. Wykonywałem zadania opisane w książce i dopiero po 7 miesiącach zauważyłem ,że spełniają się moje założenia i wszystko dąży w dobrym kierunku.

Ocena : 6 Ocena książki 2014-01-31

Szymon, inż. elektrotechnikii

Świetna książka, napisana prostym językiem, trafiająca do czytelnika i w samo sedno. Sam byłem uczestnikiem szkolenia prowadzonego przez Krzysztofa Króla i mogę z całą pewnością zaświadczyć, że jest w 100 % takim człowiekiem jak opisuje w książce, a wszystkie doświadczenia zna z autopsji

Ocena : 6 Ocena książki 2012-12-31

wilq, fizjoterapeuta

Świetna książka, Krzysztof Król w bardzo przystępny sposób tłumaczy wiele mechanizmów rządzących naszymi umysłami. Nie mogę stwierdzić czy wiadomości zawarte w "Xsie" są prawdziwe i czy zapewniają w życiu spełnienie. Wiem natomiast na pewno, że dawno nie trzymałem w ręku książki którą czytałem z takim zaciekawieniem od początku do końca będąc ciekawy co jest na następnej stronie i czego się jeszcze dowiem. Autor wręcz zmusza nas do postawienia sobie pytań, skłania do refleksji nad sobą i swoim życiem. Daje również fantastyczny zastrzyk motywacji, żeby myśleć, działać i brać sprawy w swoje ręce. Uważam, że każdy człowiek chcący poprawić jakość swojego życia na obojętnie jakiej płaszczyźnie powinien przeczytać "Xa" i zastanowić się nad informacjami w nim zawartymi. Do autora : Mam nadzieje że kiedyś będziemy mieli okazję się poznać, należy Ci się kolejka za to co robisz :)

Ocena : 6 Ocena książki 2012-04-17

Władysław Kubiak, Uczeń

Super książka. Na prawdę warto ją przeczytać. Jestem świeżo po skończeniu jej i czuję zmianę w swoim postępowaniu. Niestety w moim przypadku ciężko jest tak całkiem się zmienić, ale na pewno będę postępował według tej oto książki. Ku zdziwieniu mam tylko nie całe 16 lat więc mam jeszcze trochę czasu na zmiany. Wyznaczyłem sobie cele, tak jak było w zadaniu lecz czasami ma tak zwane "fuck-upy" i jest chwila zawahania aby się poddać. Najlepsze są motywatory które bardzo dobrze czynią swój cel. Często dzięki historiom motywacyjnym i niektórym zdaniom pisanych w języku "potocznym" na mojej twarzy pojawiał się banan. Myślę, że mój ogród będzie stawał się coraz ładniejszy i zadbany. Polecam książkę dla każdego. P.S. Bez urazy: Krzysiu! idealnie do mnie przemówiłeś. Może się kiedyś spotkamy na przykład na twoich szkoleniach.

Ocena : 6 Ocena książki 2013-11-01

Isia, nauczyciel

Super książka...polecam. Lekko się czyta, daje do myślenia, zainspirowała mnie do działania:) dziekję

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-12

Radek

Rewelka - zwłaszcza DVD dołączone do książki - super jakość wykonania - jeszcze w Polsce tego nie było. Piękna książka na prezent!

Ocena : 6 Ocena książki 2014-02-06

Mariusz Francuz

Rewelacyjna książka... Moim zdaniem powinna być to obowiązkowa pozycja w każdej szkole.

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-12

Marcin Krawczyk

Rewelacja! Kupiłem książkę na szkoleniu Krzysztofa i przeczytałem w 2 dni jednym tchem! Prawdziwa torpeda motywacyjna - autor skutecznie prowadzi przez świat umysłu, nabierasz świadomości swojego potencjału, uczysz się jak radzić sobie w trudnych chwilach. Wreszcie mogę rozwinąć skrzydła!

Ocena : 6 Ocena książki 2011-11-30

bez podpisu

POLECAM Kodeks! Super Książka!

Ocena : 6 Ocena książki 2012-09-03

sienio

Polecam. Jeśli nie wiesz od czego zacząć swoją drogę w kierunku do sukcesu, ta książka pokaże Ci w jaki sposób powinieneś patrzeć na życie.

Ocena : 6 Ocena książki 2012-02-23

bez podpisu

Niesamowita przygoda przez Twoje własne "ja". Autor uczy, doradza, staje się Twoim przyjacielem. Czytając ją czułem z każdą stroną, jak czuję coraz większą kontrolę nad swoim życiem i zbliżam się do marzeń. Naprawdę wybitna księga!

Ocena : 6 Ocena książki 2011-11-02

Michał

Niedawno skończyłem tą wspaniałą książkę. Nie będę się tutaj rozpisywał i przedstawiał Wam jej treści. To trzeba przeżyć samemu, to nie jest książka - jest to niesamowita przygoda w której poznacie swój potencjał, marzenia i zmienicie błędne przekonania. Gorąco polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2013-04-13

Aleksander Zawalich, Student

Na początku bałem się kupić tą książkę. Cały czas do niej wracałem, coś mnie do niej ciągnęło. Po miesiącach odwlekania - zdecydowałem się. To była najlepsza decyzja w moim życiu. Teraz, już rok po przeczytaniu książki, z dnia na dzień, jestem coraz bardziej przekonany o tym, że Kodeks wygranych to arcydzieło, a nie zwykły poradnik. Dlaczego? Dlatego, że ta książka ma w sobie niespotykaną moc zmiany nas samych i naszej własnej drogi. Kiedy się ją czyta, podświadomie czuje się, że Krzysztof Król to przyjaciel, który chce pokazać prawdziwy świat. Całkowicie zależny od nas - świadomych i indywidualnych jednostek. Bez kłamstw. Bez wpływu mediów. Pełen prawdziwego szczęścia. Każdy rozdział książki odkrywa przed nami niespotykaną moc, dzięki której możemy kreować własne życie na nowo. Ten proces rozpoczyna się od konfrontacji przekonań z rzeczywistością, a kończy na byciu w tu i teraz. Dowiemy się też jak działa umysł, aby potem stworzyć własną wizję życia. Autor przedstawia kolejne treści bez zbędnych ogródek - tak jak jest, czyli kawa na ławę. To ogromny plus książki, tak samo jak ćwiczenia, dzięki którym proces zmiany odbywa się holistycznie i spójnie z nami samymi. Kodeks wygranych szczerze polecam każdemu, kto chce stać się najlepszą wersją samego siebie - niezależnie od tego jaki ma zawód i skąd pochodzi. Z głębi serca tą książkę polecam też osobom, które chcą dowiedzieć się czym naprawdę jest rozwój osobisty - ta pozycja będzie dla nich najlepszym początkiem w tej dziedzinie. Jestem pewny, że dzięki tej książce zmieniłem swoje życie. Na nowo. O 180 stopni. I jestem z tego dumny. Ty też możesz to zrobić - odważ się na to! To zaprocentuje.

Ocena : 6 Ocena książki 2011-12-19

Jurand

Napisana dla ludzi nie dla filozofów, czytasz i bez problemów rozumiesz sens. Co jakiś czas ćwiczenia "utrwalające". Jak dla mnie to poradnik motywacyjny nastawiony na konkretne działanie. Polecam ją wszystkim tym, którzy nie wiedzą co to jest solidny zastrzyk motywacji.

Ocena : 6 Ocena książki 2012-04-16

Władysław Kubiak, Uczeń

Książkę polecił mi mój brat i moim zdaniem to właśnie on zmienił się o 180 stopni dzięki tej książce. Czytałem ją ze sceptycyzmem, ale po kilkunastu stronach zmieniłem zdanie i wypełniałem dokładnie wszystkie zadanie jakie tam były. Książka jest na prawdę dobrze napisana i idealnie trafia w sedno sprawy. Z pewnością będę się starał postępować według X'a choć w moim przypadku niestety jest to trudne. Jestem świeżo po skończeniu książki i dopiero teraz będę stawał się człowiekiem sukcesu. Często tak mam, że cele które sobie wyznaczyłem są ciężkie do osiągnięcia i wtedy mam tak zwane "fuck-upy" ale staram się nie zatrzymywać w pielęgnacji mojego ogrodu :). Na koniec dodam, że mam tylko 16 lat, więc jak będę trochę starszy to bardziej będę przestrzegał reguł X'a. P.S. Największym motywatorem w tej książce, są dla mnie historie motywacyjne jak i również niektóre zdania, napisane w języku "potocznym"... Nie mniej do mnie za złe ale: Krzysiu, idealnie do mnie przemówiłeś! Może kiedyś się spotkamy na twoich szkoleniach.

Ocena : 6 Ocena książki 2012-03-01

bez podpisu

Książka zmieniła całkowicie moje życie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak przystępnym podaniem wiedzy! Automatycznie zaczęła programować mnie na sukces. 2 miesiące po przeczytaniu znalazłem pracę i przeprowadziłem się do innego miasta, schudłem 8kg i jestem mega-szczęśliwy! Polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2013-09-16

Ewa Brzozowska, Grafik komputerowy

Książka, dzięki której zostanie człowiekiem sukcesu staje się prostsze! :)

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-21

Roberto

Książka dobrze wchodzi do głowy - z każdą stroną zaczynam wierzyć w siebie! Mam TO! Bardzo dobra książka.

Ocena : 6 Ocena książki 2012-03-29

Kamil X

Jeśli chcesz przeżyć coś Magicznego.... cos o czym nie śniłeś... przenieś się w inny tajemniczy świat... który istnieje obok Ciebie i o którego istnieniu nie wiesz... To POPROSTU sięgnij po tą książkę i wykonaj każde zadanie z niej, nawet najgłupsze, a nagroda bedzie wielka... Znajdziesz się w świecie ludzi zadowolonych z życia... ludzi realizujących marzenia. Jedyną przykrością która Cię spotka to widok przygnębionych wiecznie ludzi którzy nie bedą rozumieć skąd się bierze Twoja energia, Twój uśmiech na Twojej twarzy, a jak bedziesz ich chciał zabrać do swojego cudownego świata, oni tego nie zrozumieją .... nawet nie warto marnować na to czasu. POPROSTU ZRÓB TO !!! KUP TĄ KSIĄŻKĘ TERAZ!!! NIE CZEKAJ!!! NO JUŻ !!!

Ocena : 6 Ocena książki 2013-08-25

Rafal

Jest to rewelacyjna książka. Autor podaje szereg ćwiczeń oraz technik które mogą nam w znaczy sposób pomóc w naszym życiu. Dla mnie osobiście jest to najlepsza książka jaką w życiu przeczytałem. Życzę każdemu aby ta książka pomogła odpowiedzieć na wiele pytań.

Ocena : 6 Ocena książki 2012-01-23

Tomek, Grafik / Informatyk

Jestem w trakcie czytania i powiem, że REWELACJA :) Bardzo dobra książka, motywująca do działania, pokazująca jak spojrzeć na swoje życie i dokonania, dokąd zmierzać, co dla Ciebie jest ważne oraz jak to osiągać. Bardzo inspirujące przykłady z życia wzięte, autor pisze bardzo swobodnym językiem przez co łatwo się czyta i zachęca do robienia ćwiczeń. Naprawdę POLECAM w 100% :)

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-20

MAXX

Jestem po prostu pod wrażeniem!!!!!!!!!!!!!!!

Ocena : 6 Ocena książki 2013-09-15

bez podpisu

Jestem około roku po stosowaniu skazówek z tej książki. I powiem tak brać kupować i robić co tam pisze. Jeden rok i nie mam tępego szefa i 7,20 zł na godzinę w żałosnej pracy tylko sam sobie jestem szefem, mam wymarzone 5000 zł miesięcznie na robieniu tego co kocham i do tego to na prawdę jest proste. To tylko jedna kategoria życia która została poprawiona jest tego więcej. Zdecydowanie polecam, nie wierzycie hmmm wasz temat zostańcie w grupie obserwatorów na zawsze!!!

Ocena : 6 Ocena książki 2014-04-26

Mateusz

gorąco polecam!!! świetna pozycja

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-17

Luiza

Extra pozycja! Piękne wydanie i powalająca treść... To chyba najlepsza książka jaką w życiu czytałam!

Ocena : 6 Ocena książki 2011-10-18

Edyta

Byłam pod wrażeniem! Książka naprawdę potrafi nieźle namieszać w głowie (pozytywnie) i zmienić pogląd na mnóstwo spraw... Mam wrażenie, że będzie dla mnie przewodnikiem życiowym.

Ocena : 6 Ocena książki 2013-04-12

Karol

Bardzo dobra książka, polecam każdemu kto chce zmienić swoje życie . Książka jest napisana prostym językiem, zawiera dokładne zadania co należy zrobić, w swoim życiu aby spełnić swoje marzenia :) Ta książka jest prawdziwą perełką .

Ocena : 5 Ocena książki 2012-04-02

Dominik Broszczyk, Trener rozwoju osobistego

Witam Książkę "Kodeks Wygranych - X przykazań człowieka sukcesu" kupiłem nieprzypadkowo. Już wcześniej miałem styczność z twórczością Krzysztofa Króla. Poza tym zagłębiam tajniki pick-upu, przedsiębiorczości, rozwoju osobistego oraz neurolingwistycznego oprogramowania już od ok. 5 lat. Cóż mogę powiedzieć. Przede wszystkim Krzysiek jest osobą która uczy językiem bardzo prostym i zrozumiałym, jego metody są jasno nakreślone i łatwe do wdrożenia w życie, a taka umiejętność u trenera jest kluczowa. Książkę o której mowa oceniam na 5 z plusem. Pomijając kilka błędów stylistycznych i powtórzeń, dzieło Krzysztofa Króla będzie dla wielu ludzi niesamowitą inspiracją i uderzeniem jak grom z jasnego nieba, a wszystko po to, aby wreszcie obudzić się z letargu, skończyć z bezsensownym narzekaniem i zabraniem się za kreowanie życia na miarę najwyższych standardów. Książka pełna jest ciekawych opowieści i anegdot, które pokazują czytelnikowi jak ma właściwie postępować, wszystko podzielone jest na dziesięć przejrzystych rozdziałów, dzięki czemu można wracać do poszczególnych momentów w każdej chwili. Najbardziej spodobało mi się nagminne podkreślanie tego, aby wykonywać określone zadania, ponieważ najważniejsza jest praktyka! Bez niej wiedza jest bezużyteczna. MINUSY: - Powtórzenia - Kilka błędów stylistycznych PLUSY: - Fachowa wiedza poparta doświadczeniem - Świetne opowiadania i anegdoty - ZADANIA !!! :-) - Przejrzystość i estetyczność - Bardzo solidne wydanie, twarda oprawa, kolorowe wstawki - Już nigdy nie będziesz taki sam - to bomba nuklearna dla Twojego samopoczucia i motywacji ! - Uwierzysz, że nie ma rzeczy niemożliwych - Rabat 10 % na każde szkolenie Krzyśka - REWELACYJNE 4-GODZINNE NAGRANIE ZE SZKOLENIA "SZKOŁA WYGRANYCH" GRATIS ! - Ta pozycja ma w sobie to "coś" ! Po tej wyczerpującej wypowiedzi chciałbym jeszcze dodać: Moje gratulacje. Życzę dalszych sukcesów i kolejnych tak udanych produktów. Dominik Broszczyk

Ocena : 5 Ocena książki 2011-12-14

bez podpisu

Bardzo dobra książka POLECAM!

Ocena : 5 Ocena książki 2012-11-12

bez podpisu

bardzo dobra

Ocena : 3 Ocena książki 2012-02-13

Intro

Trochę banałów, kilka psychologicznych mitów powielanych przez kolorową prasę (np. ten z wykorzystywaniem tylko kilku % mózgu) i trochę grafomanii. Może na kogoś innego to działa, dla mnie to lanie wody.

Ocena : 1 Ocena książki 2013-01-30

Amadeo

"Dobra" to może ona jest,na krótką metę,dla młodzieży z gimnazjum,lub kompletnych laików czytania..SZKODA PIENIĘDZY,NIE POLECAM !

Zamknij